Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC)

Situat a la mateixa Rambla d’Egara, l’arquitecte Lluís Muncunill va construir aquest vapor el 1907 per encàrrec de la societat Aymerich, Amat i Jover, tres industrials terrassencs dedicats a la fabricació de teixits de llana.

Va tancar les seves portes el 1976 i la Generalitat de Catalunya el 1983 va destinar l’edifici com a seu del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. Actualment es pot visitar l’edifici com a vapor modernista amb totes les parts

conservades: carboneres, calderes, xemeneia, màquina de vapor i una sala de màquines de 11.000 m2 amb coberta en dents de serra realitzada amb volta catalana de maó pla que descansa sobre columnes de ferro colat.

mnactec_interiorL’edifici disposa d’un pati a l’aire lliure, un auditori amb cabina de so per a traducció simultània, i vàries sales que com l’auditori inclouen microfonia per a conferències, projector per a presentacions en

suport informàtic, projector de diapositives, projector de transparències, canó de projeccions, vídeo i DVD.

El Restaurant la Terrassa del Museu, ubicat dins les mateixes instal·lacions ofereix cuina de mercat i possibilitat de menús per a grups. La terrassa té vistes a la teulada del vapor.

Cal destacar que l’edifici que compta amb exposicions permanents i temporals, està considerat un dels millors exemples del modernisme industrial català.

mnactec_exteriorContacte

Rambla d’Egara, 270

Tel. 93 736 89 66

08221 Terrassa

mariasanchez@gencat.cat

http://www.mnactec.cat/serveis.php

Capacitat: 9 sales

CAPACITAT MNACTEC