Parc Natural de Sant Llorenç del Munt

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac es troba al sector de la Serra Prelitoral Catalana entre les comarques del Vallès Oriental i el Bages on ocupa una extensió d’aproximadament catorze mil hectàrees.
El seu paisatge és aspre, d’altius cingleres i originals monòlits, amb una vegetació estesa pels replans de la muntanya o encaixada dins dels típics canals i foies.
El conjunt del parc natural està format per dos crestes principals unides transversalment en el Coll d’Estenalles, que s’allarguen de nord a sud y es desfan de costat a costat en profundes y frondoses fondalades.
Els cims més alts són la Mola ( 1.104) i el Montcau (1.056m)

Des de l’any 1972, el massís de Sant Llorenç del Munt i la serra de l’Obac estan emparats legalment per un pla especial d’ordenació promogut per la Diputació de Barcelona. Amb les modificacions del dels anys 1982 i 1998 , s’ha configurat l’àrea protegida actual, que arriba a les 13.694 ha.
L’Àrea d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona gestiona aquest espai protegit col·laborant amb els municipis que formen part del seu terme i amb la participació de diversos sectors implicats.

Tota la informació dels parcs al teu mòbil!
Descarrega’t l’aplicació mòbil del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac disponible per a dispositius mòbils IOS i Android!

Llocs d’interès

Per a més informació consulteu la Xarxa de Parcs Naturals de Catalunya