Medieval

Visita la Seu d’Ègara amb nosaltres. Reserva aquí

La Seu d’Ègara i la Terrassa medieval

La seu de l’antic Bisbat d’Ègara, a les actuals Esglésies de Sant Pere de Terrassa, és un conjunt monumental excepcional a Europa per les seves característiques. Fundada a mitjans del segle V, la Seu d’Ègara permet viatjar en el temps fins a l’època final de l’Imperi Romà i els primers segles del cristianisme.

El recinte conserva elements arquitectònics i artístics excepcionals: restes ibèriques i romanes, un temple funerari ( Sant Miquel), la Catedral d’Ègara… Les esglésies de Sant Pere i Santa Maria constitueixen també un dels més destacats conjunts del romànic català i compten amb una molt bona col·lecció de retaules gòtics del segle XV. Situades al Parc de Vallparadís, ofereixen al visitant un centre cultural i turístic dotat amb material audiovisual que acompanya el recorregut a través de quinze segles d’història per les arrels més remotes del cristianisme i de la cultura i l’art europeus.

També formen part del patrimoni medieval la Torre del Palau, un dels pocs elements conservats de l’antic Castell Palau de Terrassa, construït a partir del segle XII, i símbol de la ciutat, i el Castell Cartoixa de Vallparadís que data del segle XII i que es convertí en cartoixa entre els segles XIV-XV.