Des dels temps de l’antiga Ègara, Terrassa ha anat forjant la seva identitat lligada als fogons. Us proposem cinc rutes per la memòria gastronòmica terrassenca que mariden territori, restauració, establiments i patrimoni. Bon profit!
Calendari:
• Dissabte 1 de febrer de 2025, de 17 a 19h.
DE DOLÇOS I PASTISSERIES. Un recorregut pels antics i nous espais de xocolateries, confiteries i pastisseries de la ciutat amb un tast de dolços típicament terrassencs.
RESERVA: https://www.entrapolis.com/entrades/rutatast-de-dolcos-i-pastisseries
• Diumenge 6 d’abril de 2025, d’11 a 13h.
UNA HISTÒRIA GASTRONÒMICA DE TERRASSA. DE LA CUIXA D’HIPOPÒTAM A LA TERREGADA. Viatjarem del paleolític a la Terrassa industrial per conèixer els esdeveniments històrics que han marcat la nostra biologia i la nostra identitat i farem un tast obrer de taberna. Activitat inclosa al programa La Dominical del Museu de Terrassa.
• Dissabte 28 de juny de 2025, de 19 a 21h.
FONDES D’ANTES. ELS MENÚS CANTATS DE LES FONDES DE SISOS. Descobriu la riquesa de tabernes i fondes de sisos que van proliferar a la Terrassa del tèxtil i els vapors, els seus enginyosos menús ens parlen del dia a dia a la ciutat del fum. Acabarem la ruta provant les tapes típiques dels menús de sisos.
RESERVA: https://www.entrapolis.com/entrades/rutatast-fondes-dantes-estacio-del-nord
• Dissabte 4 d’octubre de 2025, de 18 a 20h.
EL PRIMES ESCUMÓS, TERRASSENC! LA INCREÏBLE HISTÒRIA D’EN PAU GALÍ I EL PRIMER CAVA CATALÀ. La Terrassa tèxtil no s’explica sense el cultiu de la vinya, els guanys del vi es van invertir en la mecanització de la filatura i el tissatge. Descobrirem el passat vitivinícola del Vallès a través de la història del primer cava català, fet a Terrassa! I farem un tast d’escumosos del territori.
RESERVA: https://www.entrapolis.com/entrades/rutatast-el-primer-escumos-terrassenc
• Diumenge 9 de novembre de 2025, d’11 a 13h.
LA SET DE TERRASSA QUE MENJANT PASSA. DEL DACAR AL VIANDOX. En aquest recorregut per la identitat gastronòmica egarenca recorrerem espais i productes que marquen el nostre ADN i descobrirem perquè són singulars per terrassencs i terrassenques. Acabarem la ruta amb un tast made in Terrassa. . Activitat inclosa al programa La Dominical del Museu de Terrassa.
RESERVA: https://www.entrapolis.com/entrades/rutatast-la-set-de-terrassa-que-menjant-passa
Informació: [email protected]
Durada: 2 hores
Preu per persona: 19,50€
Visites accessibles.