Terrassa RUTATAST

Des dels temps de l’antiga Ègara, Terrassa ha anat forjant la seva identitat lligada als fogons. Us proposem cinc rutes per la memòria gastronòmica terrassenca que mariden territori, restauració, establiments i patrimoni. Bon profit!

Calendari:
Dissabte 1 de febrer de 2025, de 17 a 19h.

DE DOLÇOS I PASTISSERIES. Un recorregut pels antics i nous espais de xocolateries, confiteries i pastisseries de la ciutat amb un tast de dolços típicament terrassencs.

RESERVA: https://www.entrapolis.com/entrades/rutatast-de-dolcos-i-pastisseries

Diumenge 6 d’abril de 2025, d’11 a 13h.

UNA HISTÒRIA GASTRONÒMICA DE TERRASSA. DE LA CUIXA D’HIPOPÒTAM A LA TERREGADA. Viatjarem del paleolític a la Terrassa industrial per conèixer els esdeveniments històrics que han marcat la nostra biologia i la nostra identitat i farem un tast obrer de taberna. Activitat inclosa al programa La Dominical del Museu de Terrassa.

RESERVA: https://www.entrapolis.com/entrades/rutatast-una-historia-gastronomica-de-terrassa-castell-cartoixa-de-vallparadis-carrer-salmeron-sn

Dissabte 28 de juny de 2025, de 19 a 21h.

FONDES D’ANTES. ELS MENÚS CANTATS DE LES FONDES DE SISOS. Descobriu la riquesa de tabernes i fondes de sisos que van proliferar a la Terrassa del tèxtil i els vapors, els seus enginyosos menús ens parlen del dia a dia a la ciutat del fum. Acabarem la ruta provant les tapes típiques dels menús de sisos.

RESERVA: https://www.entrapolis.com/entrades/rutatast-fondes-dantes-estacio-del-nord

Dissabte 4 d’octubre de 2025, de 18 a 20h.

EL PRIMES ESCUMÓS, TERRASSENC! LA INCREÏBLE HISTÒRIA D’EN PAU GALÍ I EL PRIMER CAVA CATALÀ. La Terrassa tèxtil no s’explica sense el cultiu de la vinya, els guanys del vi es van invertir en la mecanització de la filatura i el tissatge. Descobrirem el passat vitivinícola del Vallès a través de la història del primer cava català, fet a Terrassa! I farem un tast d’escumosos del territori.

RESERVA: https://www.entrapolis.com/entrades/rutatast-el-primer-escumos-terrassenc

Diumenge 9 de novembre de 2025, d’11 a 13h.

LA SET DE TERRASSA QUE MENJANT PASSA. DEL DACAR AL VIANDOX. En aquest recorregut per la identitat gastronòmica egarenca recorrerem espais i productes que marquen el nostre ADN i descobrirem perquè són singulars per terrassencs i terrassenques. Acabarem la ruta amb un tast made in Terrassa. . Activitat inclosa al programa La Dominical del Museu de Terrassa.

RESERVA: https://www.entrapolis.com/entrades/rutatast-la-set-de-terrassa-que-menjant-passa

Informació: [email protected]
Durada: 2 hores
Preu per persona: 19,50€
Visites accessibles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.