Terrassa ciutat amb caràcter

Terrassa distingida amb la marca “Ciutat amb caràcter” que atorga l’Agència Catalana de Turisme

Aquest reconeixement enforteix el posicionament de Terrassa com a referent dins del sector del turisme cultural i patrimonial

L’Ajuntament de Terrassa ha rebut el distintiu “Ciutats i viles amb caràcter”, un reconeixement que atorga l’Agència Catalana de Turisme. La marca, de nova creació, s’entrega a ciutats catalanes que es caracteritzen per tenir una forta personalitat basada en la seva rellevància en àmbits com el valor històric i cultural, creatiu, artístic o enogastronòmic.

Per poder rebre aquest distintiu, l’Ajuntament, a través del Servei de Turisme i Promoció Exterior, ha presentat un dossier amb la candidatura per justificar que la ciutat compleix amb els requisits indispensables per poder entrar a formar part d’aquesta marca, com ara una oferta turística que treballi per donar a conèixer els valors culturals i patrimonials de la ciutat, l’existència d’un patrimoni arquitectònic ben conservat, unes tradicions culturals fortes i arrelades, o un seguit d’associacions i entitats que treballin en la difusió i conservació del caràcter cultural de la ciutat, entre d’altres requisits.

La distinció de Ciutats i Viles amb Caràcter és una marca de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), del Departament d’Empresa i Coneixement, que avui han rebut les ciutats de Lleida, Tarragona, Girona, Terrassa, Vic, Reus, Vilafranca del Penedès i Tortosa.

Aquesta marca té com a objectiu posar en valor el patrimoni urbà de Catalunya –més enllà de Barcelona- i promocionar aquelles ciutats que combinen diferents aspectes (cultura, art, gastronomia, arquitectura, innovació, etc.) per oferir al visitant una experiència completa. Hi poden optar ciutats mitjanes –pel que fa al volum de població- i amb una forta personalitat marcada per alguns aspectes com ara el caràcter històrico-cultural, enogastronòmic, artístico-creatiu, entre d’altres.